Interim jobs Belgium

Executive Search – HR Interim

By - admin

De mooiste tuin van de buurt

Het zomerseizoen is weer begonnen en voor de mensen met een tuin betekent dat dat het echte werk weer gaat beginnen. Afgelopen maanden hebben de planten en bloemen het zwaar te verduren gehad, maar nu zijn ze er helemaal bovenop. En dat is te merken; alle planten en bloemen groeien nu enorm hard en staat helemaal in bloei. Dit is een prachtig gezicht. Maar het vergt wel wat meer werk dan in de andere seizoenen. Als je de boel niet goed onderhoudt, wordt het een rommeltje en dat wilt niemand. Een tuin is iets waar je trots op wilt zijn, maar dan moet je wel je handen uit de mouwen steken! Een aantal dingen moet je zeker gaan doen.

Allereerst zul je de groei van de de flora in de tuin onderhouden. Dat betekent dat je zo nu en dan de bloemen en planten bij moet plukken, en af en toe het onkruid moet wieden. Zelfs als de tuin grotendeels of volledig betegeld is, kom je hier niet omheen. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei tools, waardoor je niet meer voor een langere tijd op je knieƫn hoeft te bikkelen. Indien je gras in de tuin hebt, zul je dit moeten maaien. Zeker met de huidige hoeveelheid zonuren, moet je toch echt regelmatig aan de bak. Van niemand is dit een lievelings klusje, vooral omdat het vrij zwaar kan zijn. Maar je kunt je ook verdiepen in een elektrische grasmaaier, dan hoef je niet meer zelf het zware werk te doen. Tegenwoordig zijn er zelfs elektrische grasmaaiers met een sensor. Dan hoef je niet meer zelf te lopen en de maaier te bedienen. Dan werkt hij helemaal zelfstandig.

Wat je ook zeker niet mag vergeten in de zomer is het watergeven. Hoewel we in ons klimaat vrij veel regen krijgen, is dit in de zomer toch echt niet genoeg. De meeste planten en bloemen hebben elke dag water nodig, anders halen ze het einde van de zomer niet. Maar als je hier geen zin of tijd voor hebt, kun je ook een waterpomp kopen. Zo een pomp kun je helemaal instellen op de hoeveelheid water die hij moet geven en op welk tijdstip hij dat moet doen. Zo weet je zeker dat er goed voor de plantjes gezorgd wordt ook als je bijvoorbeeld op vakantie bent. Ook een optie is een grundfos regenwaterpomp. Dit type haalt regenwater uit de grond en geeft het vervolgens aan jouw planten en bloemen. Dit is ook hoe het in de natuur gaat en je waterrekening gaat ook niet omhoog.