Aandelen

Aandelen van Melrose Industries tuimelen als geannuleerd interim-dividend na verkoop
Een focus op cash generatie en werkkapitaal betekende dat de ingenieur waarschijnlijk een “kleine gecorrigeerde bedrijfswinst” zal maken.

Melrose Industries PLC –
Melrose Industries PLC (LON: MRO), de eigenaar van lucht- en ruimtevaarttechnicus GKN, heeft gewaarschuwd dat sommige baanbesnoeiingen “onvermijdelijk” zijn en zei dat het geen tussentijds dividend zou betalen omdat de inkomsten onderuit gingen en het in het tweede kwartaal in een verlies viel.

Een verhoogde focus op cash en het verminderen van het werkkapitaal heeft geleid tot het genereren van ongeveer £200mln aan vrije cashflow, vóór de herstructurering en de kosten van een acquisitie in januari, maar heeft een nadelig effect gehad op de winstgevendheid voor het jaar.

READ: Melrose Industries wint aan hoogte omdat het verwacht dit kwartaal grote besparingen in contanten te kunnen realiseren.
“Dit betekent dat Melrose waarschijnlijk een kleine gecorrigeerde bedrijfswinst zal maken in de periode. Rekening houdend met de focus op het genereren van cash, ziet uw bestuur dit als een belangrijke prestatie”, aldus het bedrijf.44 45 46 47 48 49 50 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Maar de raad zei dat het “het niet passend vindt” om een interimdividend te betalen in 2020, omdat het ook de definitieve uitbetaling voor 2019 in mei heeft geannuleerd.

De FTSE 100-genoteerde groep merkte op dat voor enkele weken de fabrieken van de Automobiel- en Poedermetallurgiebedrijven “grotendeels gesloten” waren in Europa en Amerika, en de lucht- en ruimtevaartondernemingen hadden fabrieken die “grotendeels open waren, maar met enorm gereduceerde eisen”.

De omzet van Aerospace daalde met ongeveer 18% voor het halfjaar en zal naar verwachting met 25-30% dalen voor het hele jaar, waarbij de divisie ruwweg break-even is, terwijl de activiteiten Automotive en Powder Metallurgy in het tweede kwartaal te maken kregen met een scherpe daling en de omzet in het halfjaar met 36% zal dalen.

Beide ondernemingen zien nu ,,herstel”, met handel in China voor vorig jaar en tekens van het verbeteren van de vraag in Europa, bovengenoemde Melrose, maar toenemende coronavirus (COVID-19) gevallen in vele geografieà “n en onzekerheid over het opnieuw bevoorraden van klanten.

De verkoop van Nortek Air Management daalde met 7%, gesteund door de vraag naar de StatePoint-technologie, die gericht is op het verbeteren van het energie- en waterverbruik in datacenters over de hele wereld. Plannen om een potentiële verkoop van Nortek te bekijken zullen begin 2021 worden herzien, aldus de groep.

De toegewijde bankruimte van het bedrijf was toegenomen tot meer dan £1.1bn per 30 juni 2020, plus verder contant geld in de hand van meer dan £300mln.

De aandelen van Melrose tuimelden meer dan 17% op Woensdag ochtend aan 99.94p.

Analisten waren echter meestal bullish.

Bij Investec merkten ze op dat “de cash verwachtingen ondanks de brutale markten zijn overtroffen” en dat het hele jaar op schema lag om cash neutraal te zijn.

“De ,,duidelijkheid op H1 winst brengt ons ertoe om ramingen op korte termijn materieel te snijden, maar constante de veronderstellingen van de muntcashroom te verbeteren,” de bovengenoemde analisten, die een terugkeer aan ,,dichtbijgelegen pre-COVID rentabiliteit zonder volledige marktterugwinning” in het begrotingsjaar 2023 zien.

“Melrose heeft een benijdenswaardige staat van dienst op het gebied van herstructurering door middel van een crisis. We verwachten ook dat de fusie- en overnameactiviteiten volgend jaar zullen worden hervat.

Bij JPMorgan Cazenove was Cazenove het erover eens dat cash prestaties “belangrijker” waren voor de lange termijn, samen met £100mln aan herstructureringsbesparingen in 2021 en Nortek’s outperformance “die waarschijnlijk de strategische opties op het actief versnelt”.

Een cash neutraal jaar ziet er “duidelijk haalbaar” uit, wat “een einde zou moeten maken aan de aanhoudende bezorgdheid over de balans”.

Terwijl de uitdagingen voor aero en auto, samen met de nadruk van het beheer op contant geld over winst, in lagere inkomensvoorspellingen op korte termijn resulteert, blijven de analisten Cazenove ,,een roadmap aan materieel hogere inkomens in buitenjaren” zien, die door beheersacties eerder dan de verkoopgroei worden gedreven, gebruikend model dat de raad een aantal keer eerder heeft geleverd.

“De tijdlijn kan zijn uitgebreid, maar de kans blijft bestaan; wij verwachten dat Melrose aanzienlijke waarde voor de aandeelhouders zal leveren,” voegden zij toe, waarbij zij hun 165p prijsdoel en ‘overgewicht’ rating herh