De samenleving een beetje socialer maken

De samenleving een beetje socialer maken
Ga aan de slag met ToolBox!
Bij M&P houden we van initiatieven die de wereld beter maken. Toen we over Toolbox hoorden, hadden we niet veel tijd nodig om ze aan ons uitgebreide netwerk van freelancers te presenteren. De overeenkomsten tussen ons eigen bedrijf en deze non-profit organisatie die verenigingen uit de sociale sector helpt door op vrijwillige basis experts in te schakelen, zijn opvallend: we brengen allebei de juiste expertise op het juiste moment bij elkaar om het volledige potentieel van bedrijven in het hele land te ontsluiten. ToolBox doet dit echter puur en alleen voor bedrijven zonder winstoogmerk die zich inzetten voor een betere wereld. Een initiatief dat volgens ons meer verdient dan alleen onze felicitaties, maar ook onze actieve steun. Want als je diegenen helpt die op hun beurt enkele van de meest kwetsbare leden van onze samenleving helpen, help je niet alleen om onze samenleving socialer te maken. U helpt haar ook sterker, rijker, productiever en welvarender te maken.

 

Wat is ToolBox asbl/vzw?
Dit adviesbureau, dat oorspronkelijk in 2003 werd opgericht, heeft nu meer dan 180 pro deo-experts in dienst, die een brede portefeuille van disciplines en professionele achtergronden vertegenwoordigen. Deze experts stellen op hun beurt hun specifieke expertise ter beschikking van meer dan 70 kleine tot middelgrote organisaties die zich toeleggen op het aanbieden van de broodnodige zorg, bijstand, onderdak, opleiding en/of ondersteuning voor de leden van onze samenleving die dit het meest nodig hebben: van ouderen tot werklozen, immigranten, jongeren en mensen die worstelen met een handicap of chronische ziekte.

 

Organisaties die door ToolBox worden ondersteund
Amnesty International
Onafhankelijk leven vzw
Belgische federatie van voedselbanken
Vlaamse Vereniging voor Autisme
En nog veel meer

Een gemeenschappelijk vooruitzicht
Co-creatie, leren, groei, samenwerking, … een paar trefwoorden die net zo goed onze eigen missie hier bij M&P kunnen beschrijven als die van ToolBox. Maar naast een gemeenschappelijke manier van werken, geloven we ook dat onze twee organisaties een gemeenschappelijke en diepgewortelde wens hebben om te werken aan een betere wereld, met een erkenning van gelijkheid. Dit idee wordt gedeeld door de vele zeer getalenteerde en ervaren project- en interim-managers die voor M&P werken in een breed scala aan sectoren en markten.

“We waren dankbaar voor de inbreng van de vrijwilligers van ToolBox: een frisse en professionele kijk op onze interne organisatie, de impuls die we nodig hadden om het project op gang te brengen en de ondersteuning om het proces samen met onze bestuurders en stakeholders aan te pakken. – Vlaamse Vereniging voor Autisme

 

Continue verbinding en leren
Zet experts uit meerdere disciplines samen in een ruimte, die allemaal een sterke drive hebben om het verschil te maken, en het resultaat kan adembenemend zijn! Daarom creëert ToolBox meerdere mogelijkheden voor haar leden om hun kennis te delen en hun vaardigheden aan te scherpen, zowel persoonlijk als professioneel. Door middel van een reeks workshops, presentaties en andere evenementen helpt de ToolBox Academy vrijwilligers een scherp begrip te ontwikkelen van de non-profit sector en een gemeenschappelijke taal die essentieel is voor een effectieve samenwerking.

 

Een lonende kans
ToolBox doet meer dan alleen non-profit organisaties ondersteunen. Ze bieden ook een stimulerende ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, samen met een intensieve training in methodologieën en tools die gedurende vele jaren door de gemeenschap zijn ontwikkeld. Terwijl ze pro deo werken, verwerven en verrijken project- en interim-managers hun capaciteiten voor actief luisteren, empathie en het opschorten van het beoordelingsvermogen; belangrijke elementen van een zeer krachtige en effectieve aanpak van coaching. Wat op zijn beurt weer nieuwe wegen kan openen voor persoonlijke en professionele groei.

“Het vertalen van je professionele ervaring naar een nieuwe context en het delen ervan met een non-profit organisatie is een zeer lonend proces. Het project met Solvay Brussels School [van Economie en Management] is bijzonder goed verlopen.” – Simon de Bergeyck, voor HUJO vzw

 

Prijsloze ervaring
Door (een deel van) hun tijd als vrijwilliger in te zetten voor de not-for-profit klanten van ToolBox, kunnen project- en interim-managers hun expertise niet alleen op nieuwe en uitdagende manieren inzetten. Het belangrijkste is dat ze ‘s nachts naar huis gaan in de wetenschap dat ze hebben bijgedragen aan het verbeteren van het leven van anderen. En dat is iets wat niet in euro’s en centen te meten is.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47

Interesse in het verrijken van de ToolBox-gemeenschap? Wil je je talenten inzetten om een echt verschil te maken?