Probeer en huur:

Probeer en huur: Voor een wedstrijd in de hemel
Mensen doen meestal geen aanzoek op de eerste date, toch? Waarom zouden werknemers of werkgevers dan op basis van een paar gesprekken een langetermijnverbintenis aangaan? Bij Maerten & Partners hoeft geen van beiden dat te doen! Beide partijen mogen het proberen voordat ze een nieuwe medewerker (d) in dienst nemen!

Het is niet ongewoon dat interim- of projectmanagers een vaste functie aangeboden krijgen nadat ze aan een tijdelijk project zijn toegewezen. Maar terwijl veel interim managementbureaus de praktijk blokkeren, verwelkomt Maerten & Partners deze niet alleen, maar denkt ze ook mee met de klant en de interim manager, met een lange termijn relatie in het achterhoofd. Introductie van Try & Hire: het baanbrekende nieuwe concept waarbij, zoals de naam al aangeeft, werkgevers en werknemers elkaar kunnen uitproberen voor een project, alvorens zich te verbinden aan een langdurige relatie en een vast contract. Aan het einde van de proefperiode kunnen zij besluiten om de knoop door te hakken of hun eigen weg te gaan.

Maar zijn “vrije” lansiers niet bang om zich te engageren?

Het is een veel voorkomende misvatting: freelancers haten het om vastgebonden te zijn en houden ervan om hun eigen baas te zijn. En natuurlijk heeft het vrij en flexibel zijn zijn zijn voordelen. Maar wat we bij Maerten & Partners hebben gemerkt is dat veel freelance interim- en projectmanagers erg openstaan voor het idee van een vaste baan. Zolang de baan, het bedrijf en de cultuur een interessante uitdaging bieden en goed passen.

Een nieuw wapen in de strijd om talent

Het vinden van gekwalificeerde en kwaliteitsvolle kandidaten voor vaste functies is moeilijk op de beste momenten. En als werkgevers en tijdelijke projectmanagers het wel goed doen, proberen de meeste interim-managementbureaus het in de kiem te smoren. Bij Maerten & Partners zien we het echter als een logische behoefte om waarde toe te voegen en het verschil te maken. En als langetermijnpartners zijn we er om te helpen – niet om de transitie te blokkeren. Sterker nog, zo’n 10% van onze projectmanagers tekent uiteindelijk een vast contract na het vervullen van een tijdelijke functie!

De perfecte match vinden

Als langetermijnpartners weten we precies welk soort kandidaat onze klanten nodig hebben en welk soort bedrijf de carrière van onze interim- en projectmanagers in goede banen leidt. Vergeleken met conventionele headhunting en rekruteringstrajecten, die doorgaans lang en omslachtig zijn, kan Maerten & Partners vaak binnen enkele weken of zelfs dagen kandidaten vinden. En we doen grondige achtergrondcontroles om de shortlist te verfijnen. Maar het beste van Try & Hire is dat je ziet hoe het er op de werkvloer aan toe gaat en niet alleen in de interviewruimte. Werkgevers krijgen te zien hoe goed nieuwe rekruten passen bij de beschrijving en werknemers krijgen de kans om hun collega’s, werkomgeving en bedrijfscultuur uit de eerste hand te ervaren.

Met betrokkenheid komt verantwoordelijkheid

Het mooie van Try & Hire is dat het zowel werkgevers als werknemers meer verantwoordelijkheidsgevoel bijbrengt. De projectmanager weet dat ze op hun best moeten presteren om een vaste baan te krijgen. Maar dat geldt ook voor werkgevers, die gedwongen worden om de juiste omgeving te creëren waar hun mensen kunnen solliciteren, verkennen en hun vaardigheden ten volle kunnen ontwikkelen.

Het komt er op neer?

Met Try & Hire zijn zowel werkgevers als werknemers in staat om elkaar sneller te vinden, betere en meer geïnformeerde beslissingen te nemen over hun toekomst en de flexibiliteit te behouden om het allemaal af te blazen na één project als het niet lukt. En het beste van alles is dat de kosten van het inhuren van iemand via Try & Hire bij Maerten & Partner vanuit het oogpunt van de werkgever ongeveer gelijk zijn aan het direct inhuren van iemand. Alleen met een veel hoger slagingspercentage!

Wilt u het proberen voordat u iemand inhuurt? Neem vandaag nog contact op met Maerten & Partner om te weten te komen hoe we u kunnen helpen de wateren te testen voordat u de ultieme duik neemt.1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50